dimecres, 25 de juny del 2014

Nova app per fer turisme per la Barcelona del 1714


Pantalles que trobareu a l'app del Tricentenari Barcelona 1714

Coincidint amb el Tricentenari a tota Catalunya s'estan duent a terme nombrosos actes per rememorar la Guerra de Successió i a Barcelona especialment la caiguda de la ciutat a mans de les tropes de Felip V l'Onze de Setembre del 1714. Entre les activitats que s'estan fent una que em fa especial il·lusió per haver-hi participat és l'aplicació per a mòbil mitjançant la qual es podrà fer una ruta per la Barcelona del 1714.

Portada app
Si voleu recórrer alguns escenaris de la batalla i que us expliquin la història d'aquest malaurat episodi, només cal que us la descarregueu gratuïtament i un guia molt mediàtic us l'anirà explicant. En català trobareu el Toni Soler, en castellà el Sant Millán, en italià la Benedetta Tagliabue, el Matthew Tree en anglès, el Sergi López en francès i en Hideki Tatsuhisa en japonès. El guió i la coordinació del projecte són de l'historiador Dani Cortijo i els efectes de so que us traslladaran al segle XVIII han estat realitzats per Vicent Matamoros; se us posarà la pell de gallina...

Aquesta aplicació us permet aproximar-vos a la història i gaudir d'un recorregut pel barri Gòtic i pel Born, i si us apassiona el tema també podreu guanyar una sèrie de medalles demostrant els vostres coneixements a través d'unes preguntes que es fan a cada punt, però cal que estigueu ben atents i que sigueu molt observadors, només així podreu presumir de tenir la medalla de Castellví o d'Utrecht. 

I si amb l'aplicació us quedeu amb ganes de més: de més detalls, de més història, de més curiositats, podeu fer la ruta a peu amb en Dani o amb jo mateixa, i us guiarem in situ per aquests i altres espais, només cal que contacteu amb nosaltres aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada