dimarts, 21 de gener del 2014

Viatge a Fuerteventura, l'illa del vent



Sempre he pensat que les Canàries tenen una llum especial, si més no, diferent de la que es veu habitualment a Catalunya o a Europa (en termes geogràfics). Suposo que això deu ser a causa de la situació de l'arxipèlag,  i concretament de Fuerteventura, que queda aliniada amb el sud del Marroc i molt propera al Sàhara Occidental. Aquests 97 km que separen l'illa de la costa africana, potser la inclinació de l'esfera,  fan que els paisatges, les platges, les parets de les cases brillin de manera més intensa. 

Uns paisatges gairebé sempre netíssims (de cel i terra), perquè el vent, encara més que a Lanzarote, està permanentment bufant. Els primers dies és una sensació més aviat incòmoda: tot et vola de les mans en un tres i no res, has d'anar amb compte en obrir la porta del cotxe perquè no surti disparada, els cabells es converteixen en una mata tota enredada, els grans de sorra de la platja se't claven a la pell com agulles... però quan el vent deixa de bufar només un segon, t'adones que és imprescindible, perquè llavors t'envaeix una calor insuportable que sembla que et cremis com si fossis a l'infern.

Evidentment aquest vent del nord o nord-est encara és més fort a les zones muntanyoses, però també a la platja, on ja són habituals els campionats de kitesurf i on pocs para-sols es poden veure. Diuen que és l'illa del surf, i la veritat és que vénen ganes de començar a practirar-lo.

Per tant, no ens podem imaginar Fuerteventura sense el factor vent; de fet la mateixa paraula ja ens indueix a pensar-hi, no hi ha dubte que el "Fuerte" seria "fort" i "Ventura" podria referir-se al "vent" tot i que hi ha moltes discrepàncies sobre l'origen del significat d'aquest terme que també podria voler dir fortuna, aventura, felicitat... Una sèrie de conceptes que també trobareu en un viatge apassionant per l'illa on la descoberta de racons pràcticament deshabitats us farà sentir gairebé "sols" enmig del no-res malgrat tenir un complex turístic amb totes les comoditats a pocs quilòmetres.

Creuar-se amb unes cabres, pujar a un duna, tastar el gofio, entrar en unes coves, arribar a un far, practicar el windsurf, anar d'excursió a un volcà i sobretot contemplar paisatges verges són algunes de les moltes coses que podreu fer a Fuerteventura, més enllà de passar-te el dia en una platja, una illa on regna la tranquil·litat. Si hi heu d'anar, no us oblideu unes ulleres de sol, més que res...pel vent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada