dijous, 14 de març del 2013

L'última absenta al bar Marsella? #salvemelmarsella



Aquests darrers dies ha sortit la notícia del possible tancament de l'emblemàtic Bar Marsella, un dels de tota la vida, dels pocs que queden del segle XIX. M'he vist obligada a avançar-vos aquest post que tenia guardat per a més endavant davant la urgència dels fets. Sembla ser que els propietaris han posat la finca a la venda per un milió d'euros i des del febrer no els han renovat el contracte de lloguer.

Absenta, la beguda típica del Marsella
Aquests vídeos i van ser enregistrats a finals de desembre  de 2012 en una ruta pels comerços del Raval guiada per l'historiador Jesús Floro. Una de les parades més esperades era aquesta, la del Marsella. Allà en Josep Lamiel, actual propietari del negoci que va iniciar el seu avi, ens en va explicar els seus orígens, ens va parlar dels personatges més destacats que hi han passat: Dalí, Picasso o el mateix George Lucas, Woody Allen o Penélope Cruz en els rodatges de diverses pel·lícules. 

I no és estrany, perquè el Marsella encara conserva aquell regust dels bohemis que hi venien a buscar la fada de la inspiració a través de l'absenta, els llums i les ampolles estan envoltades per una capa de pols i les parets escrostades deixen passar el temps i els clients per acabar de desprendre's de la pintura de fa segles. Un bar amb encant, amb "solera" i tot un símbol del Raval, igual que el seu veí, el London Bar.

Per tal d'evitar el tancament d'un dels bars més populars del Raval i de Barcelona podeu signar la petició aquí.

Destitgem que les fades ajudin a trobar una solució, ja que obrir el local a un altre lloc no seria ben bé el mateix. #salvemelmarsella

        
         Bar Marsella:

        c/ de Sant Pau 65
        08001 - Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada