divendres, 19 d’octubre del 2012

Dormir a Estocolm no és car... a la cabina d'un vaixell


Vista del llac Mälaren glaçat, Estocolm

Dormir a Estocolm no ha de per què ser car. Hi ha hotels amb tota mena de luxes que poden fer pujar el pressupost d'una viatge, però també hi ha la possibilitat d'allotjar-se en albergs flotants, és a dir en petits vaixells que estan ancorats en un llac (no es mouen gens ni mica!) a un preu força assequible. Jo vaig estar amb unes amigues al Rygerfjord Hostel, un vaixell construït l'any 1950 a Noruega i que ara sura a Estocolm, a la costa de l'illeta de Södermalm. La història diu que la nau va tenir força problemes de funcionament, el més greu l'any 1989, quan l'embarcació, que anava de Bergen a Nordkap va quedar encallada i van rescatar la tripulació i els passatgers, el capità va morir d'un atac de cor. El 1991 va deixar de funcionar per convertir-se posteriorment en aquest alberg.
 
Està clar que no té res a veure amb l'estança a un hotel, sobretot pel que fa al tamany de l'"habitació", si és que si li pot arribar a dir així, però per només dormir-hi és suficient. Va ser una divertida i curiosa experiència. En el meu cas, érem 4 amigues i us haig de confessar que la cabina no feia més de 8 metres quadrats (potser exagero i tot). Sí... era justeta justeta. Això sí, no vam passar gens de fred. El vaixell és força comfortable i acollidor, tot de fusta, amb una biblioteca on poder estar tranquil amb decoració nàutica, una taula per si vols fer jocs de taula, internet, etc. I a més està ben situat, al centre, des d'on es pot arribar caminant a Gamla Stan, el casc antic, i al costat del transport públic.

Detall de la cabina 306 (Tripadvisor)
Crec que ens va tocar la cabina més petita de totes, amb 2 llits tipus llitera a cada banda i enmig una mini pica, un mirall i el llum. A la porta un ull de bou. Res més, una cosa ben senzilla. Les maletes s'havien de guardar sota els dos llits de baix. En aquests casos, el millor és prendre-s'ho amb humor, ja que havíem de sortir-nos a vestir al passadís perquè dins era físicament impossible. A la que li tocava dormir a la llitera de baix, amb prou feines es podia asseure, perquè el sostre també era baixet i topava amb el llit de sobre. En definitiva, era un espai molt i molt ben aprofitat. Em sembla que en aquest viatge a Estocolm vaig començar a entendre tota la filosofia Ikea...

Tot plegat ens va sortir per uns 20€ la nit per persona (pots portar els llençols o llogar-los, no accepten sacs de dormir). Malgrat la miniatura, dono fe que després d'estar durant hores visitant la ciutat amb un fred que ho glaçava tot l'únic que volíem era estirar-nos i dormir, i vam dormir bé. En aquesta estada de gairebé una setmana vam veure com el llac Mälaren, on estava el vaixell, s'anava desglaçant a mesura que la temperatura pujava alguns graus.

3 comentaris:

  1. gran blog,

    m'he apuntat com a seguidor vostre!

    visiteu el meu blog fotografic sobre Barcelona a veure si us agrada, si es així... "Seguiu-me" :D

    http://instantsbarna.blogspot.com

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Yo he dormido en un barco en Praga y la verdad es que la experiencia no es muy diferente a la de un hotel normal, salvo por el espacio, claro. En Estocolmo no he estado pero me daba curiosidad el hostel que es un Boeing 747. ¡Llámame friki! :P

    ResponElimina
  3. jajaja! friki! Si vols experiències fortes, a Suïssa hi ha un hotel que és una presó, i a USA també n'hi ha :D

    ResponElimina