dimecres, 18 d’abril del 2012

Banyar-se al Mar Mort


El Mar Mort és un llac d'uns 625 km2 que té la particularitat d'acumular un 33,7% de salinitat (unes 10 vegades més que els oceans), essent unes de les aigües més salades del món. Això fa que no s'hi trobi cap planta ni cap animal, ja que no suportarien aquestes condicions de vida, i que hi puguem surar amb molta facilitat, perquè l'aigua és més densa. El mar Mort es troba entre els estats d'Israel i Jordània, fa 67 km de llarg per 18 d'ample i el seu principal afluent és el riu Jordà. Es troba 422 m. per sota el nivell del mar i les altes temperatures de la zona (32º- 39º) fan que l'aigua estigui força calenta i cada vegada es vagi evaporant més. Gairebé no s'hi registren precipitacions durant l'any (entre 50 i 100mm) ja que es tracta d'una regió molt seca.

El 1994 l'aigua arribava a aquesta senyal
Des de la ciutat de Jericó, tenim el Mar Mort a un tir de pedra, així que és molt recomanable viure aquesta experiència. Normalment sempre hi ha banyistes que aprofiten per fer tractaments per a la salut i fins i tot podem trobar-hi algun soldat amb l'arma penjant de l'espatlla que tampoc es deixa perdre un bany. Un cop arribem a la platja en qüestió és convenient llegir els consells que s'indiquen en un cartell al mateix lloc del bany. El més important per tenir un bany agradable és no saltar dins de l'aigua i entrar amb molt de compte i a poc a poc per no relliscar perquè el terra és fangós i ens podem enfonsar si se'ns clava un peu a terra. Sobretot no esquitxar a ningú i, si és possible, entrar amb una ampolla de plàstic plena d'aigua mineral, ja que si tenim algun petit esquitx i ens va als ulls, no veurem res i ens picarà moltíssim, d'aquesta manera ens podrem treure la sal amb aigua dessalada. A més, no cal patir per l'ampolla que portem, si se'ns escapa no passa res perquè surarà a les aigües del mar, igual que el nostre cos. Notareu que fins i tot a vegades és difícil posar-se dret un cop estàs estirat i et suren els peus. La sensació és totalment nova i al ser una aigua diferent a la que estem acostumats notareu un tacte lleugerament més llefiscós. Un cop dins és una experiència ben divertida jugar amb els alts nivells de flotabilitat.

Ja que hi som, si voleu sortir amb una pell molt fina i renovar el teixit cel·lular, us podeu untar el cos amb el fang marró fosc que hi ha a la vora, espereu que se us assequi  i entreu a dins de l'aigua per netejar-vos. Diuen que l'aigua conté 21 minerals amb propietats relaxants que nodreixen la pell i activen el sistema circulatori. Quedareu com si sortissiu del balneari.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies pels teus relats, m'encanten !! i t'ho volia dir d'alguna manera:http://contesillegendes.wordpress.com/2012/04/27/premis-liebster-moltes-gracies/

    ResponElimina